Whateverborg

Svenskar är allt goa, varje gång det blir en högtid så ska vi supa skallen av oss. 
Vi har påsk, valborg, midssomar, juldagen, nyårsafton osv... Tänkt om lille Jesus visste att vi skulle supa så mycket, då tror jag inte äns han hade förmått sig med att gå o dö. (Notis: jag är  mycket medveten om att valborg inte har någon sammhörighet med jeus syftar mer på julen och påsken)  

Anledning kanske till att jag idag är lite sur på Jesus är för att Carita fortfarande befinner sig på det jäkla konfermationsläget så jag blir tokig här borta!!!

Men även om det nu är whateverborg idag så vem är jag att leka rebell? Jag tänker flyta med i simmet däremot skall jag försöka ta det lungt med skallen.

Kvällen kommer börja hos johan med förförfest (käk och tjöt), sedan över till kajsa som fyller år (happy b-day too u)  för förfest därav styr kosan mot Trägårn där det är Traffic Light. Har lovat Carita att bära massa röda stickers som förklarar att jag är upptagen. :) Hon är allt bra söt den där damen.

Vid kvällens slut tänkte jag göra en uppdatering här var nämligen länge sedan jag skrev någon fylledagbok.

Dagens citat: "Det behövs fem teknister för att skruva i en glödlampa. En som håller i lampan och fyra som dricker tills rummet snurrar."
Dagens låt: Salem al Fakir - Good day
Dagens tips (Till kidsen): Tänk på att där spriten går in, där går vettet ut! ;)

Vill du tjäna extra pengar i sommar?

Råkar du jobba på vägverket eller göteborgs universitet? Isåfall har du nu fått den unika möjligheten för ett extra knäck. Just nu söker jag kille/tjen som kan jobba extra hos mig i Maj som inte är rädd för att vara lite 'fifflig'. Ditt jobb är helt enkelt att du får mig att klara min tenta och körkortsteori utan att vederbörande (jag) behöver lyfta ett fingrer, medan du 'trollar' fram ett godkänt betyg.


Arbetstid/Varaktighet
100% den 3/5 samt 9/5.

Lön
Kollektivavtal finns (inte). Arvode på 1500:- utbetalas efter betyg är avlagt.

Ansökan
Vi tar emot ansökan via epost: [email protected]

I´ve been looking for freedom

Kära läsare,  tyvärr har jag under de senaste dagarna förbleknat er tillvaro och lyst med min frånvaro över blogg.se. Jag ber om ursäkt för detta.

Anledningen är att jag under de senaste tre dagarna varit ute hos Caritas mamma och pappa. De hade nämligen åkt till Madrid så vi passade på att ta över huset. På något sätt har det känts som en lite mini semester. Skönt att få komma bort från stan även om jag blev intvingad till skolan en av dagarna. Vi har grillat, spelat fotboll, tagit långpromenader, sett på film, ätit ute varje dag och njutit av livet i allmänt samtidgt som de jävla tentorna har hängt över oss.

Det sägs väll att allt har sin motsats isåfall vad är motsats till tentamen, Lycka??  Hursomhelst så har de sistnämnda dagarna varit underbara och mycket tack vare Carita (L) Nu har hon dock åkt på konfermationsläger som ledsagare. Saknar henne redan även om det var 3 timmar sedan vi skilldes åt.

Så denna helgen kommer vara rätt så pissig, inte nog med att hon är borta så skall jag dessutom jobba hela helgen. Sen har jag salstenta på onsdag och körkortsteori på fredag (hjjayy).  

Jaja livet är en rollercoaster och efter veckans uppsving så är det nerförsbaken kvar. För komihåg "What goes up must come down"


Dagens tips: Sluta läsa här och ut i solen med er (
Dagens låt:  Smashing Pumpkins - Zero


Tv abstinens och dylikt

image7Samsung s86



Jag har så tv abstinens så det finns inte! Det är helt knasigt hur sugen man blir på att köpa en skön lcd tv när man varje helg säljer typ 5-10 st av dem... Lägtar verkligen till dagen då jag själv går därifrån med en. Om jag skulle nämna två saker som får mig att dräggla är det just en fin tv och självklart Carita (L) :D:D


image6TV:n må va het, men shit denna damen är HETAST!

Ska förästen snart till henne's föräldrars hus, de har åkt bort nu så hon är vakt åt sin bror.







Dagens tips: www.rabattkod.se
Dagens låt: Cardigans - I can buy you oh yeha oh yeha (samtidgt som jag sitter o drägglar framför samsungs hemsida)


Pluggvrede

Detta inlägg består mest av gnäll, gnäll och lite mer gnäll.

Ett allmänt begrepp inom universitetsstudier är "tentaångest". Men det jag känner nu är tenta vrede. Jag valde sociologin därför att jag anser det vara intressant med olika teorier och kunna applicera dessa i verkliga livet. Men nu gör vi något helt annat. I den senaste kursen har vi behandlat ett kalkylprogram som heter SPSS, där man analyserar enkäter för att få fram olika likheter, olikheter i from av olika varablar (x, y) och system "bivariat", "multivariat" osv... Visst ni kanske redan tycker det låter tråkigt nu men tänkt då att jag har en bok som väger ca 3 kg på engelska med 400 sidor av matematiskt språk. Inte nog med att man ska lära sig ett helt nytt termspråk som känns så in-i-helvete mycket svårare än uträkningar vi gjorde i Matte C. Skiten måste dessutom vara på engelska.

Exempel ur boken

"Percentaging a cross-tabulation"

"It is normally easier to interpret percentages than raw numbers when trying to detect association in a table. This involes converting cell frequencies into percentages. Here we confront a difficulty becuase we can convert each cell frequency into three different percentages, each having an einterly different meaning."

Hade detta stått på svenska hade jag fortfarande haft svårt att förstå det men nu när det är på engelska känns det ännu mer åt helvete.  Kan även tillägga att man behöver läst Engelska A och Matte A för att få söka till Sociologi.
Jag har läst upp till C i både engelska och matte och har svårt att förstå denna skiten. Är så jävla förbannad på denna skiten då jag varken ser syftet eller meningen att kunna det som vi bör kunna till tentan eftersom vi endå inte kommer att använda det av oss i B-kursen. Utan detta "är bra att kunna" ifall man läser C kursen... DÅ BORDE MAN VÄLL LÄSA DET I C-KURSEN!!!

Så förbannad just nu, vill bara skita i detta men det går inte. Därför gnäller jag av mig där för att jag lättare ska kunna ta tag i det när jag börjar plugga så jag förmodligen inte behöver koka med samma vrede som jag gör nu.

Tentaångest må va tufft och jobbigt. Men Tentavrede är fly förbannat åt helvete.


I start before I can stop

Idag har vart liten komisk otursdag kom 40 minuter försent till vårt semenarie för jag gick av på fel hållplats.  Var nämligen så att jag skulle av vid korsvägen men åkte vidare till chalmers (fan ta alla dessa gratistidningarna som ögonen fastnar i).  Väl vid Chalmers tänkte jag att va tusan  jag hittar nog till bilbioteket jag skulle till där men icke, istället tappade jag bort mig själv och tillslut kom jag tillbaka till vasaplatsen. Den logiskaste alternativet hade väll vart att vänta på vagnen som gick åt andra hållet istället. Men jag är inte logisk.

Efter semenariet går jag mot korsvägen och ser 6an står o väntar. kanon tänkte jag åker till linneplatsen och går sedan därifrån hem. Jag går på vagnen och sjunker ner i ytterliggare än gratis tidning. Därefter kollar jag för första gången upp när spårvagnen närmare sig redbergsplatsen och inser att jag gick på vagnen åt fel håll! Suget att gå till Carita var rätt så stort. Men eftersom jag var tvungen att ringa ett samtal före 14.00 och min mobil var död (den stängde av sig och jag kan inte min egen pinkod) var jag tvungen att vända hem för att leta rätt på min pinkod. 


Fortfarande bakis idag, eller ja mest seg kanske. Lördagen behövs väll inte nämns något större låt oss helt enkelt säga att den började kanon men slutade i ett fiaskon. Har även lärt mig läxan att man inte skall förolämpa vakter.

Idag skall det pluggas, pluggas och pluggas sedan ner till gymmet för lite styrketräning och därefter åka till Carita o laga kvällsmat (hoppas på att vi ska göra något med tzatsiki fastligt sugen nämligen)


Dagens råd: Se att vagnen du tar är på väg åt rätt håll.  
Dagens låt:  Chris Cronell - You know my name (Bond har aldrig vart bättre...)

Rush to the stars

Ganska seg dag började med att aktivt promenera från och till skolan, handla, laga mat, o äta med min allt för söta och charmerande carita :) Sen åkte hon och jag som man i huset fick ta hand om diksen. Därefter gled jag in dvala av 3 timmars slappande. Nu är det 2 veckor kvar till salstentan, känns sådär allt vi har att plugga är en 500 sidor tjock ful engelsk skit bok. Jag har en teori om att det är renhjärtade sadister som skriver de där böckerna... för ärligt talat ingen människa kan finna nåt nöje i att läsa en sån bok, det är snarare tortyr. Självklart har jag iofs knappt börja läsa än då jag blivit avskräckad bara av att se åt bokens håll. Istället har det blivit ganska mycket fantasy läsande. Håller på med Ormkröninkan och den 3:e boken i den serien nu.

Jo tack, det är lite geekvarning på mig men får försvara mig med att säga att att jag tycker att 'vanlig'  skönlitteratur inte är lika frigörande för fantasin som just fantasy. Jag läser hellre om en plats, tid och figurer som inte finns . Jaja "Smaken är som baken" (och min är ganska fin !)

Snart skall här träna igen, håller tajt schema denna veckan. Idag blir det 30 min Core följt av 30 min kondition. Sedan hem och plugga lite (yeha right) och åka till my beloved one ikväll.
 
Dagens tips: Lägger man plastglas på spisen när platten är på så kommer plastglaset smälta och det blir ett helvete att få bort det fastbrännda. 
Dagens låt: Coldplay - The Scientist

Bloggtrend

Märker att fler och fler har börjat skaffa sig såna här. Så varför inte jag? Gött att ventilera lite om livet ibland både i uppgångar och motgångar. 

Idag har varigt en redig slappisdag. Försökte se på Apocalypto men vill jag se äckligheter kan jag gå till Scan o se dem slakta grisar så tyckte det verkade omnödigt att lägga ner tid på den filmen.

Diverse sökord för filmen:

  • Decapitation  Stabbing  Throat Slitting Animal Killing Poison River Rapids
  • Quicksand Jaguar Testicle  ( Ja ni förstår... )

  • Övrigt?
    Försöker jobba på att få tebax formen så mycket möjligt att det kommer ett träningschema här. 
    Tenta om 2 veckor så jösses det kan hända att jag gnäller 'lite'.

    Nu ska jag plugga en stund därefter skall jag och johan ner til gymma först ett träningspass följt av bastu.  

     Dagens låt: Phoenix - Too Young


               


    RSS 2.0